forrás: pixabay.com

24 milliárd forintot fektetett be a Hiventures tavaly

24 milliárd forintot fektetett be a Hiventures tavaly

Az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures tavaly 24 milliárd forintot fektetett be hazai vállalkozásokba; hat év alatt 84 milliárd forintot tett ki ez az összeg. Erről tájékoztatta a kockázati tőkealap-kezelő kedden a médiát.
A közlemény szerint a kkv-knak és nagyvállalatoknak mintegy 17 milliárd forint forrást, a startupoknak 7 milliárd forintot folyósítottak 2022-ben.

Kiemelték, hogy a portfóliójukban szereplő cégek – 446 startup és 32 érettebb vállalat – tavaly 435 milliárd forint árbevételt termeltek 44 százaléknyi export aránnyal. A társaságok együttesen 3615 embert foglalkoztattak, 165 darab saját szabadalom és védjegy kötődik hozzájuk.

A Hiventures 2019-ben indította el vállalati üzletágát, a generációváltás, a fejlesztés vagy éppen fúzió lebonyolításában nyújt segítséget a hagyományos vállalkozásoknak.

Katona Bence, a Hiventures vezérigazgatója a közleményben kifejtette, egyre élénkebb érdeklődést tapasztalnak a cégek körében, idén is tízmilliárdos nagyságrendben vannak tárgyalási vagy döntési szakaszban lévő ügyleteik. Emellett kiemelte, hogy a finanszírozási paletta is kibővült, így már tőzsdei cégeknél is tudnak befektetéseket eszközölni.

Arra is kitért, hogy kezdenek beérni a korábbi startup befektetések, ezt jelzi az exitek növekvő száma és értéke is.

Kapcsolódó cikkek