illusztráció, fotó: pixabay.com

Milliós befektetéshez juthatnak a divat- és designipari innovációk

Milliós befektetéshez juthatnak a divat- és designipari innovációk

Szeptember 24. éjfélig várja a divat- és designipart forradalmasító ötleteket a HFDA Startup Program, amely a legígéretesebb startupoknak vállalkozásfejlesztési képzést és 15 millió forintos befektetési lehetőséget kínál. Ezt közölte a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ, angolul HFDA) szerdán.

Az MDDÜ, a Startup Campus startup inkubátor és az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures tőkealapkezelő közös startup programjának célja,

hogy akár már ötletfázisban támogatást kapjanak azok a jövőbe mutató iparági megoldások, amelyek hozzájárulnak az ágazat fellendítéséhez és egy értékteremtő divat- és designipari ökoszisztéma kialakulásához.

A programba bekerülő csapatok egy 10 alkalmas online képzésen  ismerhetik meg egy startup indulásához szükséges elméleti és gyakorlati alapokat, például az üzleti modell felállítását, a pénzügyi terv készítését, a versenytársak és a piac elemzését, valamint a piacra lépés startégiáját. Ezt követően egyéni mentorok és iparági szakértők segítik az ötlet finomítását, amelyet a legígéretesebb csapatok végül a programot záró Demo Dayen prezentálhatnak befektetők és a nagyközönség előtt. Ott azok a projektek, amelyek megértek a tőkebevonásra, 15 millió forintos befektetési ajánlatot kapnak.

fotó: pixabay.com
A szervezők a megadott határidőig várják a minimum kéttagú csapatok jelentkezését, akik valamilyen innovatív divat- és designipari ötlettel vagy már meglévő márka továbbfejlesztési koncepciójával rendelkeznek.

Ez lehet funkcionalitásában innovatív termékkoncepció, de akár megvalósításában vagy anyaghasználatában újszerű fejlesztés is. Emellett kiemelt cél az ágazat minden szegmense, így az új generáció támogatása is, ezért a pályázatok elbírálásánál előnyt jelent, de nem elvárás, ha van a csapatban egyetemi hallgató. Jelentkezni a program honlapján lehet.

Kapcsolódó cikkek