építkezés (illusztráció), forrás: pixabay.com

Fejlesztik a pellérdi Brázay kastélyparkot

Fejlesztik a pellérdi Brázay kastélyparkot

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz 243 millió forintos támogatásával fejlesztik a Brázay kastélyparkot a Baranya vármegyei Pellérden. Ezt közölte a település önkormányzata a médiával.
A projektet a község a Baranya Vármegyei Önkormányzattal konzorciumban valósítja meg – írták a fejlesztésről szóló közleményben.

A neoklasszicista Brázay-kastély mellett fekvő, nyolchektáros parkban megújítják a zöldfelületet, őshonos növényeket ültetnek, növelik a faállományt. A 800 négyzetméteres, rönkfa játszótér helyett fém, műanyag és fa felhasználásával új játszóteret alakítanak ki, térburkolatos sétányt építenek, utcabútorokat helyeznek el és 1200 négyzetméteren kutyafuttatót hoznak létre.

A közlemény szerint többek között közvilágítást építenek ki a sétányok mentén, felújítják a parkban lévő kilátót, kamerarendszert és wifi-hálózatot telepítenek a parkban, amelyet akadálymentesen lehet majd megközelíteni.

Tajti Zoltán, a község független polgármestere mondta, a munka novemberben kezdődik, és várhatóan 2024. május-júniusban fejeződik be.

Kapcsolódó cikkek