forrás: pixabay.com

Háromszáz millió forintos fejlesztést hajtott végre egy békési cég

Háromszáz millió forintos fejlesztést hajtott végre egy békési cég

Háromszáz millió forintból fejlesztette raktárkapacitását, csökkentette energiafelhasználását és növelte versenyképességét az út- és közmű-, valamint épületépítéssel foglalkozó békési IP Tender Kft.

A fejlesztéshez 209,3 millió forintot a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz keretéből nyertek el, a támogatási intenzitás 70 százalék volt; a fennmaradó mintegy 90 millió forintot a cég saját forrásból fedezte. A beruházás során épült egy 1512 négyzetméteres, napelemmel felszerelt csarnok; vásároltak egy homlokrakodógépet, amelyet a szóródó anyag rakodására használnak és egy 18 tonnás, gumikerekes kotrógépet. Emellett öt munkavállaló informatikai oktatásban részesült.

“Az új csarnokot építőanyagok és gépek tárolására, illetve későbbi javítására építették”

– közölte Ilyés Péter ügyvezető, majd elmondta, a telephelyet 2016-ban vásárolták, azóta folyamatosan fejlesztik a 3 hektáros ipari területet. Terveik között szerepel egy inert hasznosító telep létrehozása is, amihez már egy láncos kotrót is beszereztek, ezt betondaráló adapterrel szerelték fel.

A cég 48 embernek ad munkát, nagy részük békési, de a környező településekről is vannak munkavállalóik, ahonnan alkalmi munkavállalókat is foglalkoztatnak.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a vállalkozás árbevétele 2022-ben 1,568 milliárd forint volt, szemben az előző évi 751,66 millióval. Adózott eredménye ez idő alatt 118,7 millióról 208 millió forintra nőtt.

Kapcsolódó cikkek