Varju László (archív)

Varju László: adják ki a felcsúti tao-támogatásokról készült jegyzőkönyvet

Varju László: adják ki a felcsúti tao-támogatásokról készült jegyzőkönyvet

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólította fel az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy adja ki a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány tao-támogatásairól készült vizsgálat jegyzőkönyvét.

A témában tartott csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón Ráczné Földi Judit emlékeztetett, hogy a minisztérium ellen pert nyertek az ügyben, de a tárca a 15 napos törvényi határidő lejárta után sem hajlandó eleget tenni a bíróság ítéletének. A DK elnökségi tagja hangsúlyozta, az Emminek ki kell adnia a jegyzőkönyveket és meg kell indokolnia, hogy miért tárolta két éven keresztül az alapítványtól hozzá került tao-iratokat. A politikus bejelentette, amint megkapják a vizsgálati jegyzőkönyvet, azt nyilvánosságra fogják hozni azt.

Varju László azt mondta, a törvényt mindenkinek be kell tartania, a kormánypárti politikusoknak is. A DK alelnöke felszólította Mészáros Lőrincet, az alapítvány képviselőit és Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét, hogy “ne rejtegessék tovább” az iratokat.

A más témában feltett kérdésekre Barkóczi Balázs szóvivő válaszolt. A politikus azt mondta, hogy a koronavírus-járvány miatt Budapesten bevezetett korlátozások feloldása akkor indokolt, ha ismertté válnak azok a számok, amelyeket a kormányzat és az érintett minisztériumok “egyelőre titkolnak”.

“Arcpirító, hogy a Fidesz adóbevételeket vesz el az önkormányzatoktól, miközben új feladatokat ad nekik, majd Budapest újranyitásának ódiumát is megpróbálja rájuk tolni”

– fogalmazott.

A gyöngyöspatai roma családoknak megítélt kártérítésről beszélve közölte,

a bírósági döntéseket nem akarják kommentálni, de az ítélet mindenkire kötelező érvényű. Hozzátette, senkinek nem turkálnak a zsebében és nem mondják meg, hogy mire költse a törvényesen megkeresett pénzét.

Kapcsolódó cikkek