Varju László (archív)

Ezzel ellensúlyozná az inflációt Gyurcsány Ferenc pártja

Ezzel ellensúlyozná az inflációt Gyurcsány Ferenc pártja

A Demokratikus Koalíció (DK) egy olyan, többek között áfa- és jövedékiadó-csökkentést tartalmazó javaslatcsomagot készített, amivel ellensúlyozni lehetne az inflációt. Erről beszélt a párt alelnöke.

Varju László pénteki, online sajtótájékoztatóján a részleteket ismertetve közölte, javaslatukban felszólítják a kormányt, hogy juttasson egyszeri, minimum százezer forintos támogatást a gyermeket nevelő családoknak, az átlagosnál kisebb jövedelmű nyugdíjasoknak, az átlagjövedelemnél kevesebbet kereső közalkalmazottaknak és a súlyos fogyatékossággal élőknek.

“A kabinet teremtse meg a költségvetési fedezetét egy minden tömegközlekedési eszközre érvényes, három hónapos, ezer forintba kerülő bérlet bevezetésének”

– követelte a politikus.

Azt is kérte, hogy a kormány az idei év végéig csökkentse nullára az alapvető élelmiszerek, a munkahelyi étkeztetés, a gyermekápolási termékek, a női higiéniai termékek, a napelemek, valamint a lakóhelyek energiakorszerűsítésének áfáját.

“A DK azt javasolja, hogy ezeknek a termékeknek az áfája a jövő év elejétől is csak öt százalék legyen”

– tette hozzá.

Végül arra szólította fel a kormányt, hogy 75 dolláros világpiaci ár felett csökkentse felére az üzemanyagok jövedéki adóját, a fűtőanyagok jövedéki adója pedig az év végéig legyen nulla százalékos.

Kapcsolódó cikkek