Varju László (archív)

Varju László: munkanélküliséget hozott, hogy a kormány a munkahelyvédelmen spórolt

Varju László: munkanélküliséget hozott, hogy a kormány a munkahelyvédelmen spórolt

A Demokratikus Koalíció szerint a tervezett összeg töredéke ment bértámogatásra eddig a válság alatt.

“A kormány a járvány és a válság első napjaiban azt hazudta az országnak, hogy 1200 milliárd forintot fog költeni munkahelyvédelemre és munkahelyteremtésre, kifejezetten a munkahelyek megvédésére pedig 220 milliárdot. Mára kiderült: ennek az ötöde sem igaz, valójában alig 50 milliárd forintot költöttek erre, ezzel a magyar kormány volt messze a legszűkmarkúbb Európában a munkahelyvédelem ügyében.

Az eredményeket látjuk: a munkanélküliség egész Európában nálunk emelkedik a leginkább, már júliusban negyedmillió magyar volt, akinek nem volt állása.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány elárulta az országot és nem védte meg a magyarok munkahelyeit. A kormány annyit költött a magyar emberek munkahelyeinek védelmére a válságban, mint például Semjén Zsolt vadászati világkiállítására.

A DK szerint a Fidesznek minden fontosabb volt, mint a magyar munkahelyek: a vadászati világkiállítás, a fideszes milliárdos politikusok luxusa, a magánrepülőzések és a jachtozások.

A DK szerint az eddig elköltött 50 milliárd forint többszörösét kellett volna munkahelyvédelemre költeni, és meg kellene hosszabbítani az augusztus 31-el lejáró állami bérpótlék-programot is, ahogy azt például éppen a napokban Németországban teszik.

Varju László

A Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke, a DK alelnöke
Kiadó: Demokratikus Koalíció

Kapcsolódó cikkek