Varju László (archív)

Varju László: a jegybankelnök hagyjon fel a forint gyengítésével

Varju László: a jegybankelnök hagyjon fel a forint gyengítésével

Egekben az élelmiszerárak a magas infláció miatt, a magyarok fizetik meg a kormány gazdaságpolitikájának árát a Demokratikus Koalíció (DK) politikusai szerint.

Nem elég, hogy Magyarországon egyedüliként nem volt érdemi kormányzati válságkezelés, a magyaroknak az élelmiszerárak rohamos emelkedésével is szembe kell nézniük.

A Központi Statisztikai Hivatal friss adatai szerint idén júniusban 20 százalékkal kell többet fizetnünk a kolbászért és a párizsiért, mint tavaly ilyenkor, de több mint 10 százalékkal drágább a sonka és a szalámi is.

Közel 20 százalékkal drágult a krumpli, a friss zöldség és gyümölcs is, ahogy például a sertéshús is. És nagyon hosszan lehetne még folytatni a listát a kormány adóemelése miatt dráguló üzemanyagokkal bezárólag. Mindez egyenes következménye volt a kormány gazdaságpolitikájának. A Demokratikus Koalíció szerint a brutális élelmiszerdrágulással a magyarok fizetik meg a kormány gazdaságpolitikájának árát!

A DK szerint rövid távon a forint erősítésére lenne szükség, hosszú távon pedig az euró mielőbbi bevezetésére.

A DK azt követeli, hogy Matolcsy György jegybankelnök hagyjon fel a forint gyengítésével, mert miatta hónapról-hónapra drágul minden a boltokban. Hiába vagyunk mi, magyarok is európai polgárok, a Fidesz miatt mi érezzük meg leginkább a válságot és a folyamatos drágulást, a fizetésünk és nyugdíjunk pedig hónapról-hónapra egyre kevesebbet ér ” – írta Varju László, a Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke, a DK alelnöke a közleményében.

Kapcsolódó cikkek