Varju László (archív)

Varju László: látványberuházásokra szórják a pénzt, miközben 30 évre eladósították az országot

Varju László: látványberuházásokra szórják a pénzt, miközben 30 évre eladósították az országot

A Demokratikus Koalíció tagja szerint a kormány egy 900 milliárd forintos devizahitellel 30 évre eladósítja az országot, és szerint a Magyar Közlöny újabb érthetetlen kormányzati költésekről számolt be: 20 milliárd forintot költenek a Citadellára, 730 milliót pedig a debreceni repülőtérre.

“A sportklubokra és a vadászati világkiállításra költött milliárdok után a kormány továbbra is úgy költi a pénzünket, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Ez vagy a fejvesztett pánikkormányzás újabb jele, ahol az állam egyik keze nem tudja, hogy mit csinál a másik, vagy a magyar nép totális lenézése.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a kormány látványberuházásokra költ, miközben 30 évre eladósítja az országot.

Ha van pénz a Citadellára, a debreceni repülőtérre és a vadászati világkiállításra, akkor miért vett fel a kormány 900 milliárd forintot devizahitelben, amit 30 éven át fogunk visszafizetni? A DK szerint nem látványberuházásokra kellene költeni, hanem valódi válságkezelésre: munkahelyvédelemre, az elbocsájtottak, a magyar vállalkozások, a családok és az idősek támogatására” – fogalmazott a Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke, a DK alelnöke

Kapcsolódó cikkek