Varju László (archív)

Varju László: adják oda a turizmusban és vendéglátásban dolgozóknak járó támogatást

Varju László: adják oda a turizmusban és vendéglátásban dolgozóknak járó támogatást

A kormány átverte a kis- és középvállalkozásokat a Demokratikus Koalícia szerint.

“Hónapok óta hallgatjuk, hogy a kormány mindent megtesz a vendéglátásban és turizmusban dolgozó kis- és középvállalkozások megmentéséért. Ez éppen annyira nem igaz, mint ahogy a Gazdaságvédelmi Alapból sem a gazdaság védelmére költötték, hanem templomfelújításra, Semjén Zsolt vadászati világkiállítására, a turizmus és vendéglátás megmentése címszó alatt pedig Tiborcz István és Mészáros Lőrinc érdekeltségeit mentették.

A Fidesz-közeli vállalkozók szokás szerint lenyelték a milliárdokat, a többiek pedig hiába adtak be kérelmet támogatásra, nem kaptak egy fillért  sem.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a pánikkormányt, hogy adják oda a turizmusban és a vendéglátásban dolgozó kis- és középvállalkozásoknak járó támogatást! Nem az oligarchák, a “nemzeti tőkésosztályt” képviselő Mészáros Lőrincek fogják téglánként újraépíteni a gazdaságot – aki minden támogatás ellenére sorra rúgta ki dolgozóit, hanem azok a kis- és középvállalkozások, akik hónapok óta kormányzati segítség nélkül küzdenek a túlélését. Mi, európai magyarok nem nézzük szó nélkül, hogy a kormány lopási kényszere és alkalmatlan, nullás válságkezelése miatt emberek, családok, vállalkozások, életek menjenek tönkre” – fogalmazott a Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke, a DK alelnöke.

Kapcsolódó cikkek