Varju László (archív)

Nagyon nem tetszik Gyurcsány Ferenc pártjának az új költségvetési javaslat

Nagyon nem tetszik Gyurcsány Ferenc pártjának az új költségvetési javaslat

A Demokratikus Koalíció semmitmondónak tartja a 2021-es költségvetési javaslatot, a párt szerint az indítvány mellőzi a józan észt és a szakértelmet.

A DK alelnöke keddi közleményében azt írta, az elmúlt tíz évben és a koronavírus-járvány hónapjai alatt többször bebizonyosodott, hogy az Orbán-kormány semmilyen olyan valódi intézkedést nem akar megtenni, ami tényleg a magyarok javát szolgálná.

Varju László szerint a kabinet évek alatt módszeresen lepusztította az egészségügyet és a gazdaságot, cserbenhagyta a válság miatt tönkrement családokat és vállalkozásokat, miközben  egyetlen forinttal sem segítette a bajbajutottakat.

“A 2021-re javasolt büdzsében még most, a csőd szélén is olyan dolgok szerepelnek kiemelt helyen, mint az ‘oligarcháknak kedvező’ vasútépítés vagy egy új stadion építése’

– hívja fel a figyelmet a költségvetési bizottság elnöke.

A politikus emlékeztetett, hogy Varga Mihály pénzügyminiszter már korábban elárulta, hogy a javaslatban szerepelni fog egy körülbelül háromezer milliárd forintos egészségbiztosítási és járványügyi alap, illetve a kormány növelni akarja a gazdaságvédelmi alapot.

“Az indítványban mindezek mellett azonban továbbra is prioritásként jelenik meg a paksi bővítés, a Ligetprojekt, a Budapest-Belgrád vasútvonal, valamint egy új, budapesti, multifunkcionális, sport- és rendezvénycsarnok építése”

– bírált Varju László.

Varga Mihály pénzügyminiszter kedden nyújtotta be a jövő évi költségvetési javaslatot. A miniszter a benyújtás előtt azt mondta, hogy a 2021-es költségvetés a gazdaságvédelem költségvetése a járványügyi készültség fenntartásával.

Kapcsolódó cikkek