A munkanélküliség a téma a szocialistáknál

A munkanélküliség a téma a szocialistáknál

Tovább nőtt azok száma, akik legalább egy éve keresnek munkát az MSZP -sek szerint, úgyhogy meg kell hosszabbítani az álláskeresési járadék időtartamát.

“Orbán Viktor többször is kijelentette, hogy annyi munkahelyet fognak létrehozni, mint amennyit a vírus elpusztít továbbá, hogy a 3 hónapig adható álláskeresési járadék lejárta után mindenkinek lesz munkája. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat és a KSH azonban bebizonyította, hogy ismét nem arra kell figyelni, amit mond a miniszterelnök, hanem azt kell nézni, amit csinál. A hazug propagandával ellentétben a valóság az, hogy az álláskeresés átlagos időtartama közel 9 hónap és egy év alatt több mint 10%-kal nőtt azok száma, akik legalább egy éve nem találnak munkát.

A számok mögött pedig olyan emberek és családok vannak, akik mindössze 3 hónapon keresztül számíthattak az állam segítségére, ami a legrövidebb ideig nyújtott támogatás az Európai Unióban, de világviszonylatban is a sereghajtók között van.

Nem az álláskeresők motivációjával van probléma, hanem az esélyeikkel! Ezért kell a kormányváltást követően egy gondoskodó, esélyteremtő államot létrehozni. Az Egységben Magyarországért szerint a biztos megélhetés azoknak is jár, akik elveszítették a munkájukat, ezért az álláskeresési járadék maximális folyósítási idejét a jelenlegi háromról kilenc hónapra fogja növelni április 3-át követően” –  fogalmazott Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese a közleményében.

Kapcsolódó cikkek