Komjáthi Imre: a kormány oldja fel a minimálbér-emelés kapcsán kialakult patthelyzetet

Komjáthi Imre: a kormány oldja fel a minimálbér-emelés kapcsán kialakult patthelyzetet

Orbán Viktor a vasárnapi rádióinterjújában úgy nyilatkozott, hogy gazdasági szempontból "nagy idők kapujában állunk". A szocialisták szerint ebből annyi látszik, hogy a kormányzati tétlenkedés miatt 2021-ben is Magyarországon lesz a legalacsonyabb összegű minimálbér a V4 tagjai között.

“A ‘nagy idők kapujában’ ugyanis a kormány ahelyett, hogy feloldotta volna a bértárgyalásokon kialakult patthelyzetet, inkább csak annyit tett, hogy lehetővé tette a tárgyalások folytatását januárban is. Ez azonban nem segít a legalacsonyabb bérért foglalkoztatott dolgozókon, akik egyre nehezebben élnek meg a fizetésükből.

Az meglehet, hogy fideszes körökben nem számít, hogy a válság és a gyenge forint miatt a bérek hónapról hónapra kevesebbet érnek, de a dolgozóknak egyáltalán nem mindegy, mivel ugyanannyi pénzből egyre nehezebben tudják biztosítani a megélhetésüket.

A magyar dolgozók magasabb életszínvonalat és fizetéseket érdemelnek, ezért az MSZP szerint emelni kell a bérminimumokat, a dolgozó emberek munkáját a minimálbér és a garantált bérminimum emelésével is el kell ismerni. Az MSZP ezért továbbra is támogatja a szakszervezeteket és a magyar dolgozók jogos követeléseit, a kollektív szakszervezeti- és bérharcukat” – fogalmazott a párt elnökhelyettese

Kapcsolódó cikkek