Azonnali minimálbéremelést javasolt az MSZP

Azonnali minimálbéremelést javasolt az MSZP

Azonnali minimálbéremelésre tett javaslatot az MSZP elnökhelyettese csütörtöki online sajtótájékoztatóján, amelyet a Fejér megyei Hatvanpusztán tartott, ahol a miniszterelnök édesapja, Orbán Győző birtoka található.

Az azonnali minimálbéremelés a Fideszen múlik. A szocialista párt javaslata a minimálbér adómentessé tételére “az asztalon van”, már csak az kell, hogy a Fidesz is támogassa, és összehívja a rendkívüli parlamenti ülést, hogy megszavazzák – mondta Komjáthi Imre.

“A javaslat értelmében mindenki béremelést kapna adójóváírás formájában 321 000 forintig. Ez az azonnali segítség semmibe nem kerülne a vállalkozóknak”

– tette hozzá.

A politikus a hatvanpusztai birtokról azt mondta, hogy a HVG számításai szerint 10 milliárd forintos beruházás zajlik ott. Az ingatlanban lesz egy akkora kandalló, amelynek ára megegyezik egy csepeli panel árával. Lesz aszfaltos úthálózat, mélygarázs és minden olyan, ami a főúri élethez szükséges a miniszterelnöknek és családjának – mondta a szocialista elnökhelyettes.

Egy ilyen főúri kúria ablakából nem látszik a magyar valóság.

Hiába próbálja Orbán Viktor “megetetni” a magyarokat azzal, hogy ő a nép egyszerű gyermeke, ezt ők már nem hiszik el, mert látják a dőzsölést, az urizálást – közölte Komjáthi Imre. A politikus az uniós beruházásokéhoz hasonlító információs táblát vitt a birtokhoz, mert szerinte a magyar adófizetőknek joga van tudni, mi épül ott és miből. A táblán az áll:

“Megújul az Orbán család főúri majorsága, ami egykor Habsburg József főherceg mintagazdasága volt”.

A táblára azt is felírták, hogy a magyar adófizetők 10 milliárd forint támogatást adtak a beruházáshoz, a kedvezményezett pedig a miniszterelnök és családja.

Kapcsolódó cikkek