Komjáthi Imre: a kormány ne titkolja el a valós munkanélküliségi adatokat

Komjáthi Imre: a kormány ne titkolja el a valós munkanélküliségi adatokat

Az MSZP felszólította a kormányt, hogy ne titkolja el a valós munkanélküliségi adatokat, mert az nehezíti a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került családok megsegítését. Ezt mondta a szocialisták alelnöke vasárnap, online sajtótájékoztatóján.

Komjáthi Imre kifejtette, az idei anyák napján sok a boldogtalan édesanya, mert a járvány miatt megszűntek a család pénzkereseti lehetőségei. Hangsúlyozta, márciusig, amíg lehetett “hozsannázni” a munkanélküliségi számokkal, addig nagyon részletes adatok álltak rendelkezésre, az elbocsátási hullám “berobbanása” után azonban eltűntek ezek a statisztikai mutatók.

Az MSZP alelnöke szerint csak kiszivárgott minisztériumi hírekből lehet tudni, hogy április közepén egy hét alatt 12 ezerrel lett több regisztrált álláskereső, akiknek a száma akkor 320 000 volt.

Komjáthi Imre megismételte, egy online petícióval akarnak nyomást gyakorolni a kormányra annak érdekében, hogy megvalósuljanak a válságkezelésre tett javaslataik, köztük az álláskeresési járadék és az állami bérátvállalás kiterjesztése.

Az ellenzéki politikus szerint erre azért is szükség van, mert az elbocsátott emberek létbizonytalanságából eredő stressz ugyanolyan gyilkos, mint a koronavírus.

Kapcsolódó cikkek