MSZP: a kormány tartsa a szavát és fizesse ki végre az egészségügyi dolgozókat

MSZP: a kormány tartsa a szavát és fizesse ki végre az egészségügyi dolgozókat

Az egészségügyi dolgozók döntő többségének megszűnt átmenetileg a veszélyhelyzet miatt a másod- és harmadállása, amiből a megélhetésüket biztosították, ugyanakkor a kormány nem hajlandó megemelni az érintettek bérét, sőt még az egyszeri 500 000 forintos juttatás kifizetéséről is mélyen hallgat a szocialisták szerint.

“Az egészségügyiseket már eddig is kiszolgáltatták azzal, hogy védőfelszerelések nélkül küldték őket a vírus elleni harcba, most pedig már a megélhetésüket is veszélyeztetik. Az egészségügyben dolgozók a tapsnál, a vadhúsnál és az almánál többet érdemelnek a kormánytól! Tisztességes fizetéssel kell megbecsülni őket azért az áldozatos és rendkívül veszélyes munkáért, amit mindannyiunk érdekében végeznek.

Az MSZP ezért azt követeli, hogy az egészségügyi dolgozók részesüljenek azonnali béremelésben.

Egyetértünk a Magyar Orvosi Kamara által javasolt béremelések mértékével és azok ütemezésével, mert az értünk dolgozók megérdemlik, hogy keressenek annyit, mint nyugati kollégáik! Továbbá követeljük, hogy mind az egészségügyben mind a szociális ágazatban dolgozók haladéktalanul kapják meg az 500 ezer forintos pluszjuttatást” – olvasható a baloldali párt közleményében.

Kapcsolódó cikkek