forrás: pixabay.com

Komjáthi Imre: felháborító a külügyminiszter kairói útjának költsége

Komjáthi Imre: felháborító a külügyminiszter kairói útjának költsége

Felháborodását fejezte ki az MSZP társelnöke hétfőn Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tavaly februári kairói útjának költségei miatt.

Komjáthi Imre az MSZP Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatón azt mondta, 5,5 millió forintba került a repülőgépen felszolgált vacsora, míg az internetszolgáltatásra hétmillió forintot költöttek. Azt mondta, a külügyminiszterrel 49 üzletember is utazott, így személyenként 102 000 forintot “kajáltak el az urak”. Szerinte minden jóérzésű, hétköznapi ember joggal háborodik fel az út költségein.

“Amikor magyar családok százezrei mindennapi kenyérproblémával küzdenek, akkor egy honvédségi gépen maximum kanálgéppel, csajkából babgulyást ehetnének az urak”

– fogalmazott.

Az ellenzéki politikus közölte, két hete írásbeli kérdést tett fel Szijjártó Péternek az úttal kapcsolatban és azt a választ kapta, a külügyminiszter a Magyar Honvédség repülőgépein utazik külföldre. A repülőgépek üzemeltetési kérdéseivel kapcsolatban a külügyminisztérium nem rendelkezik hatáskörrel. Jelezte, írásbeli kérdéssel fordul a honvédelmi miniszterhez egyebek mellett azt tudakolva, milyen menüt szolgáltak fel a fedélzeten. Milyen eljárás keretében választották ki a fedélzeti internetszolgáltatót? Mi alapján választották ki Szijjártó Péter küldöttségének üzletember tagjait? Mekkora összeggel járultak hozzá az üzletemberek az utazás költségeihez?

Komjáthi Imre a sajtótájékoztatón Iványi Gábornak, az Oltalom Karitatív Egyesület alapítójának kenyeret adományozott 102 000 forint értékben.

Kapcsolódó cikkek