Komjáthi Imre: a home office életeket mentett, de Szijjártónál kirúgás járt érte

Komjáthi Imre: a home office életeket mentett, de Szijjártónál kirúgás járt érte

Az otthoni munkavégzés hozzájárult a járvány terjedésének lassításához, amivel emberi életeket lehetett megmenteni, Szijjártó Péter azonban kirúgással fenyegette meg azokat a külügyminisztériumi alkalmazottakat, akikben akár csak felmerült a távmunkára való átállás gondolata. Ezzel foglalkoztak a szocialisták.

“A miniszter ráadásul ezt büszkén ismerte be a nagyköveteknek tartott értekezleten, bevallotta, hogy semmire sem tartja a munkatársai egészségét és nem hajlandó a koronavírus elleni védekezést támogatni.

Végtelenül képmutató és aljas beszéd ez egy olyan embertől, aki a saját bevallása szerint a munkáját egy az Adrián ringatózó luxusjacht fedélzetéről látta el.

A miniszter a beszédében továbbá egyértelművé tette, hogy kirúgás vár mindenkire, aki a jogaiért ki merészelne állni, a kormány tagjaként beismerte, hogy üldözik a szakszervezeti érdekvédelem minden formáját. A Szijjártó Péter részéről elmondottak vállalhatatlanok. Az adriai luxusnyaralása miatt megbukott politikusként, a mai beszéde után megbukott vezetőként, az emberi életek védelmét semmibe vevő elnyomó viselkedésével pedig megbukott emberként is.

Itt az ideje, hogy a Külügyminisztériumban becsukja maga mögött az ajtót és elhajókázzon a naplementébe”

– fogalmazott közleményében az MSZP alelnöke.

Kapcsolódó cikkek