Rónai Sándor: nem hagyjuk, hogy Orbán kivezesse Magyarországot az EU-ból

Rónai Sándor: nem hagyjuk, hogy Orbán kivezesse Magyarországot az EU-ból

Még soha nem volt ekkora a veszélye annak, hogy a Fidesz kivezeti Magyarországot az Európai Unióból, mint most, de a Demokratikus Koalíció ezt nem fogja hagyni. Ezt mondta a párt európai parlamenti képviselője csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Rónai Sándor felidézte, a héten derült ki, hogy az EU

“megelégelte a kormány lopásait és a magyar demokrácia lerombolását, ezért leállította az uniós támogatások folyósítását Magyarországnak”.

Hozzátette, bármilyen, “Magyarország elleni háborút is hazudik” Orbán Viktor kormányfő vagy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, és mondja azt, hogy “a pedofiltörvénynek csúfolt, valójában homofób törvény miatt” fagyasztották be az uniós pénzeket, a döntés valódi oka “a tíz éve tartó féktelen lopás”, hogy “szabadon járnak-kelnek azok a fideszes bűnözők, akik bizonyíthatóan uniós pénzek elcsalásával lettek milliárdosok”.

“Eddig abban bízhattunk, hogy ennek a velejéig korrupt rendszernek nem lesz érdeke kilépni az EU-ból, hiszen szüksége van az ellopható uniós milliárdokra. Most azonban, a jogállamisági mechanizmus és az Európai Bizottság döntése nyomán a lopásnak vége. Éppen ezért soha nem volt akkora veszélye annak, hogy a Fidesz kivezeti Magyarországot az EU-ból, mint most”

– tette hozzá.

A DK politikusa figyelmeztette a miniszterelnököt. Attól, hogy többet nem lophat az unióban, még nem vezetheti ki az országot a közösségből. Rónai Sándor szerint a 2022-es országgyűlési választáson a magyarok Orbán Viktor és a magyar EU-tagság között fognak választani. A DK és Dobrev Klára lesz a garancia arra, hogy Magyarország az EU tagja marad – szögezte le.

Kapcsolódó cikkek