Rónai Sándor: a Fidesz már a lakosság környezettudatosságát is bünteti

Rónai Sándor: a Fidesz már a lakosság környezettudatosságát is bünteti

Változtat a kormány a lakossági napelem rendszerek áramelszámolásán. Eddig, ha egy család annyi áramot használt, mint amennyit megtermelt, akkor nem kellett villanyszámlát fizetni. 2023 végén jön a bruttóelszámolás és ha a napelem rendszerrel termelt áramot olcsóbban veszi át a szolgáltató, a felhasznált energia különbözetét, napelem ide vagy oda, ki kell fizetni. Ez a téma Gyurcsány Ferenc pártjában.

A DK szerint felháborító, hogy a kormány aljas számítási trükkel akadályozza meg, hogy megérje napelemet telepíteni. A mostani intézkedés arról szól, hogy Orbánék akkor is pénzt akarnak legombolni a családoktól, ha azok megújuló energiát használnak.

“Vagyis most már a lakossági környezettudatosságot is elkezdik büntetni. A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy ilyen aljas matematikai zsonglőrködéssel ne akadályozzák a lakosság klímavédelmi törekvéseit. Ha a kormánynak nem fontos a környezetünk jövője, legalább ne gáncsolja el azokat, akik aktívan tesznek a klímaváltozás ellen”

– fogalmazott Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, az Európai Parlament Környezetvédelmi Bizottságának tagja

Kapcsolódó cikkek