Balogh Gábornak tetszik a lövészettel kombinált futás

Balogh Gábornak tetszik a lövészettel kombinált futás

A Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) sátránál csütörtökön az olimpiai ezüstérmes, kétszeres egyéni világbajnok öttusázóval találkozhattak, beszélgethettek a Kincsem Parkban zajló világbajnokságra kilátogató nézők, akik dedikált fotókat is kaptak.

Az UIPM kétféle fotóval készült: az egyiken a 2000-es sydneyi olimpián a befutás után látható az ezüstérmet szerző Balogh Gábor, míg a másik a pekingi ötkarikás játékok futásakor ábrázolja őt.

“A sydneyi szép, harcos olimpia volt, tele fiatalos rutintalansággal és lendülettel”

– törtek elő Balogh Gáborból az emlékezés mondatai.

“Szép ezüstérem volt, ma már szép…”

A másik fotó láttán szomorúbb emlékeket idézett fel:

“Utolsó olimpiám volt, úgy is készültem, hogy az lesz a pályafutásom vége. Leestem a lóról… Nem így képzeltem a befejezést, egyetlen sportoló sem ilyen búcsút kíván magának. Ennek ellenére az egész pályafutásomra büszke vagyok”

– mondta.

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) elnökeként is kapott kérdéseket az egykori kitűnő öttusázó, és úgy vélekedett, hogy ma nehéz dolguk van azoknak, akik be akarják vonzani a fiatalokat az élsportba.

“Változik a társadalom, a telefonozgatás és a közösségi oldalak lefoglalják a gyerekeket, nem akarnak szenvedni, pedig a sport erről is szól. Nekünk, az MDSZ-ben könnyebb dolgunk van, mert a diákok szabadidősportjával foglalkozunk, és mozogni azért szeretnek a fiatalok. A laser-runt jó kezdeményezésnek tartom, ezzel be lehet vinni az öttusát az iskolákba, biztosíthatja az öttusa utánpótlását”

– tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek