Négy magyar az első tíz között

Négy magyar az első tíz között

Múlt heti ezüstje után bronzérmet nyert vasárnap Kasza Róbert az öttusázók második szófiai világkupa-állomásán. Kardos Bence negyedik, Bereczki Richárd nyolcadik, Demeter Bence pedig kilencedik lett.
A pénteki selejtezőből, amelyben három csoportban 93 induló versenyzett, mind a négy magyar bejutott a 36-os döntőbe.

Vasárnap reggel az úszásban a várakozásnak megfelelően Kardos volt a legjobb magyar, aki a negyedik időt érte el a 200 méteres távon, majd a páston a papírformának megfelelően Kasza bizonyult a legeredményesebbnek, 24 győzelemmel harmadikként zárt vívásban. A sáros lovaspályán Kasza, Demeter és Kardos sem vesztett pontot, Bereczki pedig csak hetet. A lövészetekkel megszakított 3200 méteres futásnak Kasza a harmadik, Demeter a hetedik, Kardos a 13., Bereczki pedig a 15. helyről vágott neki.

A múlt szombaton ugyanitt ezüstérmes Kasza végéig a harmadik helyen futott az esőtől rendkívül felázott pályán, melyen többen elcsúsztak a kanyarokban.

Az első két helyért a brit Joseph Choong és a fehérorosz Ilja Palazkov küzdött, végül előbbi nyert. Kasza mögé felzárkózott nagyszerű kombinált számmal Kardos, nem sokkal később ért célba a lövészetes futásban szintén remeklő Bereczki, majd Demeter következett. A magyar férfiak közül utóbbinak van kvótája az olimpiára, a most nem indult Marosi Ádám a közvetlen élcsoportban áll az olimpiai kvalifikációs rangsorban és a többi magyar is javított helyzetén.

A szombati női versenyt Gulyás Michelle nyerte. A magyarok közül egyelőre Kovács Sarolta szerzett már tokiói kvótát.

Eredmények (a nemzetközi szövetség honlapjáról):

férfi döntő:
1. Joseph Choong (brit) 1435 pont
2. Ilja Palazkov (fehérorosz) 1427
3. Kasza Róbert 1419
4. Kardos Bence 1416
….8. Bereczki Richárd 1409
9. Demeter Bence 1404

Március végén Budapesten indult újra a világkupa, amely bő egy éve a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt.

A magyarországi verseny után a mostanit megelőzően már a múlt héten is rendeztek egy szófiai vk-t, és a sorozat a székesfehérvári döntővel zárul május 13. és 16. között. A világkupákon szerzett pontok beleszámítanak az olimpiai kvalifikációs rangsorba.

Kapcsolódó cikkek