Klaus Schormann: amit a magyarok elvállalnak, az rendben is van

Klaus Schormann: amit a magyarok elvállalnak, az rendben is van

Elégedetten és egyértelműen pozitívan értékelte a magyar rendezők munkáját a Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) elnöke azok után, hogy a hazai szövetség (MÖSZ) idén, két és fél hónap alatt négy fontos eseményt bonyolított le.

Klaus Schormann felidézte, hogy a fedett pályás viadalon, a világkupán és az új formátumú öttusa tesztversenyén is itt volt Budapesten, akárcsak a vasárnap véget ért világkupa-döntőn Székesfehérváron, és elégedett lehetett a látottakkal, tapasztaltakkal.

“Nyugodt szívvel kijelenthető, hogy amit a magyarok elvállalnak, az rendben is van, hiszen jó házigazdák, a szervezés, a lebonyolítás tökéletes, ami érthető, mert olyan emberek alkotják ezt a közösséget, akik maguk is versenyzők voltak korábban, jól ismerik és szeretik ezt a sportágat”

– idézi őt a hazai szövetség honlapja.

Emlékeztetett rá, hogy a vk-döntő eredetileg Szöulban lett volna, de a pandémia miatt ott nem valósulhatott meg.

“Azért is kértük fel a magyarokat a szervezésre, mert tudtuk, hogy az ő esetükben nem kockáztatunk. Ráadásul Székesfehérvár jól ismert helyszín, történelmi város, és a Bregyó Központban részben megvalósítható az öttusaaréna is”

– tette hozzá.

Klaus Schormann kiemelte, nagyon fontos volt, hogy egy év leállás után újraindult a nemzetközi öttusaélet, és ebben tevékenyen részt vettek a magyarok.

“Bízunk benne, mi sportvezetők, a sportolók, a nemzeti szövetségek, nemzeti olimpiai bizottságok és az egész sporttársadalom, hogy nem ütközik akadályba az ötkarikás játékok megrendezése, mert ha nincs olimpia sok sportág alapjaiban remeghet meg. Meg kell érteni, hogy a sportágak jövője érdekében kiemelten fontos, hogy Tokióban megrendezésre kerüljön az olimpia”

– hangsúlyozta.

Bretz Gyula elnök szerint egyértelmű volt, hogy a magyar szövetség segítséget nyújt a sportág újraindításában.

“Sőt, soha nagyobb szükség nem volt a segítő kezekre, hiszen éppen megújulását éli a sportág, rövid időn belül kell egy olyan váltást levezényelni, amely az olimpiai létünk érdekében zajlik”

– idézte őt a pentathlon.hu.

“Úgy érzem, a magyar szövetség mindig is jó kapcsolatot ápolt a nemzetközi szövetséggel, és reméljük, hogy a következő kongresszuson értékelik majd a magyarok szerepvállalását ebben a nehéz helyzetben”

– tette hozzá.

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is a magyar szerepvállalást emelte ki az elmúlt időszakot értékelve.

“Úgy gondolom, kijelenthető, hogy a koronavírus-járvány kapcsán egyetlen ország sem vett le annyi terhet az olimpiai mozgalomról, mint amennyit Magyarország”

– nyilatkozott a szövetség oldalának. Emlékeztetett rá, hogy több sportágban olimpiai kvalifikációs versenyeket rendezett Magyarország, a Magyar Öttusa Szövetség pedig négy nemzetközi viadalt is magára vállalt az idén, amellyel mindenképpen kimagaslik ebből a mezőnyből.

“Klaus Schormannal, a nemzetközi szövetség elnökével kis túlzással többet találkoztam idén, mint a családommal, de abból a tekintetből ezt nem bánom, hogy én személyesen, a családom révén is közel állok az öttusasporthoz, ha pedig nem állnék, akkor is közel állítanám magam, mert a hagyományaink köteleznek. Nem mi találtuk ki ezt a sportágat, de ma már karakteresen magyar sportág lett belőle. Amit a Magyar Öttusa Szövetség, sőt az egész magyar sportélet magára vállalt a járvány kapcsán, egyértelműen mutatja, mennyire erős az elköteleződésünk az olimpiai mozgalom iránt. Persze ez nem a Magyar Olimpiai Bizottság érdeme, hanem a kormányzaté és a szövetségeké, de mi minden ilyen eseményen büszkék vagyunk arra, amit a magyar sport képvisel a világban”

– mondta a MOB vezetője.

Kapcsolódó cikkek