Varga Mihály pénzügyminiszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. május 30-án, fotó: Illyés Tibor/MTI (archív)

Varga Mihály: a gazdaság újraindítása a nyár közepén sem állhat meg

Varga Mihály: a gazdaság újraindítása a nyár közepén sem állhat meg

Fontos ügyekről tárgyalt a Gazdasági Kabinet. Ezt írta Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalára kedden.

A köznevelési intézmények felújított tantermeibe, tornatermeibe és tanuszodáiba új bútorok és felszerelések kerülnek. Erre idén és a következő két évben 2 milliárd forintot fordítanak a költségvetésből. Tájékoztatása szerint a Balaton vízminőségének védelme is külön figyelmet kapott, ahogyan a kelet-balatoni térség víziközmű-hálózatának fejlesztése is. Balatonakarattya, Balatonvilágos, Balatonfüred, Balatonfőkajár és Balatonvilágos ivóvíz-ellátásának és víztisztításának fejlesztésére több mint 12 milliárd forintot biztosítanak. Továbbra is támogatják a vállalkozások beruházásait. Kedden arról született döntés, hogy 50 milliárd forinttal emelik azt a keretet, amelyet az MFB Növekedési Garanciaprogramján belül állami kezesség- és garanciavállalással vehetnek igénybe a cégek.

“Folytatódik a Magyar Katolikus Egyház 2018-ban megkezdett óvodafejlesztési programja, amit ebben az évben 10 milliárd forinttal támogatnak”

– közölte a pénzügyminiszter.

Kapcsolódó cikkek