Keresztes László Lóránt: a miniszterelnök mellébeszélt

Keresztes László Lóránt: a miniszterelnök mellébeszélt

Az LMP társelnöke szerint Orbán Viktor miniszterelnök fontos, mindannyiunk jövőjét meghatározó politikai kérdésekről szólva mellébeszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Keresztes László Lóránt, aki kuriózumnak nevezte, hogy a kormányfő válaszolt újságírói kérdésekre, mellébeszélésnek nevezte a többi közt a miniszterelnök azon kijelentését, miszerint Európa jövőjét a migrációt támogató és ellenző erők küzdelme határozza meg. Ahogy az európai politikai elit, úgy Orbán Viktor is megmaradt a súlyos kérdés tüneti kezelésénél, nem tárta fel a valódi okokat, és nem adott hatékony megoldást rá – értékelt az ellenzéki politikus.

Az ország szuverenitásának védelmével kapcsolatban Keresztes László Lóránt úgy fogalmazott: az akkor lehetne hatékony, ha az ország erős lenne, 2010 óta azonban minden szempontból gyengült az ország.

Vitatta, hogy az úgynevezett túlóratörvényre nem a munkaerőhiány miatt van szükség.

Kijelentette, a kormány az olcsó bérekre és a kiszolgáltatott munkaerőre alapozva ösztönzi a befektetéseket, ez okozza a bérválságot és azt, hogy egyes ágazatok már az összeomlás szélén állnak.

Beszélt a paksi bővítésről is, mondván:

“a Fidesz és a kormány az ország legdrágább beruházása kapcsán minden kérdésben hazudott. Az egyedüli alkalmas megvalósítónak mondott oroszok még az engedélyeket sem tudják megszerezni, és már a miniszterelnök is elismerte a csúszást”

– folytatta.

Keresztes László Lóránt nem kívánt a Karmelita menzával kapcsolatos kérdésekre válaszolni, szerinte ugyanis a valóban fontos kérdésekről kellene beszélni.

Arra a felvetésre, hogy kizárólag a Jobbik vett részt azon a többpárti egyeztetésen, amelyet pártja kezdeményezett a túlóratörvényről, azt felelte:

“úgy tűnik, kizárólag ez a két párt veszi igazán komolyan a küzdelmet.”

Azt is mondta, hogy az ellenzéki pártok között áthidalhatatlan különbségek vannak, a törvény kapcsán azonban egység alakult ki közöttük. Negatív tendenciának nevezte, hogy az ehhez kapcsolódó eseményeken megjelentek olyan politikai együttműködésre vonatkozó üzenetek, amelyek nem csak a “rabszolgatörvényre” vonatkoznak.
Mint mondta, bízik abban, hogy a szakszervezetek nem hátrálnak ki, hanem koordinálják a saját fellépésüket.

Kapcsolódó cikkek