Keresztes László Lóránt (archív)

Keresztes László Lóránt: a kormány nem készült fel a második hullámra

Keresztes László Lóránt: a kormány nem készült fel a második hullámra

Az LMP frakcióvezetője szerint a kabinet nem hoz meg a járvánnyal kapcsolatos fontos döntéseket, miközben a "törvénygyárat" csúcsra járatva olyan javaslatokat hoz az Országgyűlés elé, amelyeknek nincs aktualitása.

Keresztes László Lóránt hétfői, online is követhető sajtótájékoztatóján kijelentette: a kabinet a járvánnyal kapcsolatos fontos döntéseket nem hoz meg, eközben a “törvénygyárat” csúcsra járatva olyan javaslatokat hoz az Országgyűlés elé, amelyeknek nincs aktualitása.

A politikus kifejtette, múlt kedden csaknem negyven jogszabályjavaslatot nyújtott be a kabinet a Ház elé, köztük például azt, amely az állami tulajdonú természetvédelmi területek privatizációját teszi lehetővé, vagy azt, amely “a nemzeti vagyon ellopását”.

“Eközben nincs még nyoma az orvosbérek emelésével kapcsolatos költségvetési intézkedéseknek”

– sérelmezte, de olyan döntések elmaradását is kifogásolta, amelyeket a kormány nem támogat. A többi között a szociális dolgozók egyszeri, 500 ezer forintos bérkiegészítését említette.

További súlyos hiba lenne az önkormányzatok újabb megszorítása – mondta, bírálva a kereskedelmi és iparkamara javaslatát a helyi iparűzési adó átmeneti eltörléséről. Szerinte az a települések ellehetetlenülését hozná, alapvető közszolgáltatások kerülnének veszélybe.

Kifogásolta az atomhulladék elhelyezésével foglalkozó előterjesztést is, amely, mint fogalmazott, nem vesz tudomást arról, hogy a bodaiak és a környéken élők elutasítják azt.

Kapcsolódó cikkek