Keresztes László Lóránt: a kormány titkolózik

Keresztes László Lóránt: a kormány titkolózik

Az atomenergia használatakor a nyilvánosság, a szakmaiság és a biztonság a legfontosabb alapelvek, ezzel szemben a kormány a titkolózást, a kiszervezést és a politikai irányítást választotta. Ezt mondta az LMP frakcióvezetője szombaton, online sajtótájékoztatón.

Keresztes László Lóránt azt mondta, a kabinet nem tudja belátni, milyen súlyosan hibás döntéseket hozott, és ezeket továbbiakkal tetézi.

“Ráadásul az érdemi információkat Paks II. engedélyének elbukása kapcsán titkosítják”

– tette hozzá.

“Olyan hibás döntéseket hoznak, mint például a gödörásás engedélyezése a fő engedélyek hiányában”

– hangoztatta a frakcióvezető.

“A kormány zsákutcába jutott a nukleáris hulladékok, a kiégett fűtőelemek végleges elhelyezésével kapcsolatban. Az elmúlt időszakban hozott döntések kifejezetten hátrányosak Pécs és Baranya megye szempontjából”

– mondta Keresztes László Lóránt.

“Ha a kormány továbbra is titkolózik, akkor az LMP jogi eszközökhöz folyamodik, hogy a magyar közvélemény végre tájékoztatást kapjon arról, miként áll a paksi bővítés. Az ellenzéki párt meggyőződése, hogy a projektről nem Moszkvában, zárt ajtók mögött kell tárgyalni”

– fűzte hozzá.

“Álláspontjuk szerint le kell állítani az “ezer sebből vérző” beruházást”

– jelentette ki Keresztes László Lóránt.

Kóbor József, Pécs LMP-s önkormányzati képviselője azt mondta, egész Európában hatalmas probléma, hogy hová helyezzék el a radioaktív hulladékot.

Kapcsolódó cikkek