Keresztes László Lóránt (archív)

Keresztes László Lóránt: a kormányváltás a garancia az uniós források megérkezésére

Keresztes László Lóránt: a kormányváltás a garancia az uniós források megérkezésére

A kormányváltás a garanciája annak, hogy megérkeznek Magyarországra az európai uniós fejlesztési pénzek, és az új kormány ezeket a vidéki térségek felzárkóztatására használja majd. Ezt mondta az LMP frakcióvezetője az MTI-nek vasárnap reggel, miután leadta szavazatát Pécsett.

Keresztes László Lóránt voksolása után azt mondta, bár az első országos adatok azt mutatják, hogy egyelőre időarányosan kevesebben adták le a voksukat, mint négy éve, saját, pécsi tapasztalatai szerint nagy az érdeklődés a szavazókörökben. Hozzátette, abban bízik, hogy sokan járulnak az urnákhoz. A választás tétjéről szólva úgy fogalmazott:

“mindenki tudja, hogy sorsdöntő jelentőségű választás lesz, hiszen óriási szükség van a kormányváltásra”.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a Dél-Dunántúl az Európai Unió húsz legszegényebb régiója között van, és ezen az Orbán-kormány sem tudott változtatni.

Kijelentette, a választás tétje, hogy megkapjuk-e azokat az – állampolgáronként másfélmillió forintnyi – fejlesztési forrásokat, amelyekre minden magyar embernek szüksége van.

“Úgy gondoljuk, ha kormányváltás lesz, az a garanciája annak, hogy megérkeznek ezek a fejlesztési pénzek és az új kormány ezeket megfelelően fogja felhasználni, hogy a vidéki térségeket is felzárkóztassa”

– közölte.

Kapcsolódó cikkek