Szijjártó Péter (archív)

Szijjártó Péter: a kormány kötelessége, hogy fenntartsa az ország működőképességét

Szijjártó Péter: a kormány kötelessége, hogy fenntartsa az ország működőképességét

Az emberek életének és egészségének védelme mellett a kormány kötelessége, hogy fenntartsa az ország működőképességét, megvédje a munkahelyeket és újakat hozzon létre. Ezt hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Zalaegerszegen, a Tungsram Kft. versenyképesség-növelő támogatási szerződésének átadásán.

Szijjártó Péter kifejtette, a magyar gazdaság a magyar emberek munkájától lesz sikeres, de ehhez jól működő gazdaságra és munkahelyekre van szükség. A kormány ezért szövetséget kötött azokkal a vállalatokkal, amelyek a nehéz körülmények ellenére elkötelezték magukat a beruházások mellett. Vállalta, hogy a beruházások felét kifizeti, amely garanciát jelent arra, hogy az adott vállalatnál senkit sem kell elbocsátani.

“A következő hetekben és hónapokban – amikor a világgazdaságból érkező hírek kizárólag negatívak, leépítésekről, munkanélküliségről, csődökről szólnak – 904 magyar vállalat 425 milliárd forint értékben hajt végre beruházásokat, mellyel 155 000 munkahelyet tudnak megvédeni”

– jelezte a külgazdasági és külügyminiszter.

Kapcsolódó cikkek