Az Európai Gyógyszer Ügynökség részéről engedélyezett oltóanyag, az oxfordi AstraZeneca-vakcina elsõ szállítmánya a Hungaropharma gyógyszer-nagykereskedelmi vállalat budapesti telephelyének hûtõházában 2021. február 6-án, fotó: Máthé Zoltán/MTI

Szijjártó Péter: AstraZenecát ad Bangladesnek Magyarország

Szijjártó Péter: AstraZenecát ad Bangladesnek Magyarország

Magyarország 530 000 adag koronavírus elleni AstraZeneca-vakcinát biztosít Bangladesnek. Ezt jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalára szerda reggel feltöltött videóban.
Szijjártó Péter azt mondta, hogy Magyarország ezzel segít felgyorsítani a bangladesi oltási kampányt, és hozzájárul ahhoz, hogy az emberek a világ azon táján is nagyobb biztonságban legyenek.

Hangsúlyozta, hogy a magyarok “Európa leggyorsabb oltási kampányát” tudták megkezdeni tavasszal. Ennek köszönhetően az emberek életét és munkahelyét is biztonságba tudták helyezni.
Magyarországon sok millió vakcina található a raktárakban, ami lehetővé teszi, hogy mindenki megkapja az első, a második, vagy akár a harmadik oltást is.

“Ráadásul most tudunk segíteni másoknak is”

– tette hozzá a miniszter, kiemelve, ez egy globális járvány,

“mi annál nagyobb biztonságban vagyunk, minél (…) gyorsabban oltanak a világ többi országában is. Főleg azon államokban, ahol sokan élnek, és ahonnan sokan utaznak Európába irányába.
Ezért minden idők második legnagyobb vakcinasegítségét nyújtjuk, ezúttal Bangladesnek”

– emelte ki.

Szijjártó Péter közölte, hogy Banglades egy 160 millió lakosú ország, amellyel Magyarországnak kifejezetten jó az együttműködése politikai, gazdasági és energetikai szempontból egyaránt.

Kapcsolódó cikkek