fotó: pixabay.com

Szijjártó Péter: Magyarország éllovasa az Európa jövőjét meghatározó autóipari átalakulásnak

Szijjártó Péter: Magyarország éllovasa az Európa jövőjét meghatározó autóipari átalakulásnak

Az európai gazdaság jövőbeli alakulására az autóipar változása lesz a legnagyobb hatással, és ennek az átalakulásnak Magyarország az egyik éllovasa. Erről posztolt szombaton a külgazdasági és külügyminiszter, miután vendégül látta Vang Csuan-fut (Wang Chuanfu), a BYD autóipari vállalat elnökét, akivel áttekintették a vállalat magyarországi működésének tapasztalatait.

Szijjártó Péter posztjában úgy fogalmazott, a BYD a világ egyik legsikeresebb autóipari vállalata: csak augusztusban több mint 274 000 ekektromos járművet adott el, illetve idén összesen 3 milliót gyárt majd. A BYD az egyik legjelentősebb szereplője az autóipar meghatározó változásainak.

“Ma Dunakeszin láttam vendégül a vállalat tulajdonosát és elnökét, Vang Csuan-fut, akivel áttekintettük az autóipar globális átalakulását. Egyértelműen megállapítottuk, hogy az európai gazdaság jövőbeli alakulására az autóipar változása lesz a legnagyobb hatással, és ennek az átalakulásnak Magyarország a globális éllovasai közé tartozik”

– írta.

A posztban a miniszter megemlítette, hogy Vang Csuan-fu most éppen egy európai körúton van, ennek keretében látogatott el Dunakeszire is, aminek köszönhetően közösen áttekinthették magyarországi működésük tapasztalatait.

A BYD elnöke örömmel nyugtázta, hogy egyre több magyar város utcáit róják vállalatai elektromos buszai – fűzte hozzá bejegyzésének végén Szijjártó Péter.

Kapcsolódó cikkek