Berki Krisztián a Sikeradó Sztárvadászával, Horváth Andreával, fotó: Horváth Andrea/Sikeradó

„Távlati terveim között szerepel egy könyv” Interjú Berki Krisztiánnal

„Távlati terveim között szerepel egy könyv” Interjú Berki Krisztiánnal

Tehetséges és szerény ember ez az olimpiai bajnokunk, aki most gőzerővel készül a következő nagy megmérettetésre, a riói olimpiára. Szerencséről, sikerről, az új generációkról és celeb druszájáról, vagyis névrokonáról beszélgettünk Berki Krisztiánnal.

– Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke a londoni olimpia előtt úgy fogalmazott, szerencse is kell ahhoz, hogy sikert tudjon elérni Berki Krisztián. Sikerült. Te is hiszel a szerencsében vagy inkább magadban bízol majd Rióban?

– Hiszek a szerencsében, mert sok dologhoz kell az életben és a versenyeken is. Ám az elvégzett munka sokkal fontosabb, a jó eredmények elérésében nagyobb arányban van szükség az edzésekre. A szerencse olyan tényezőkben számíthat, hogy például a verseny alatt ne legyek beteg, jól aludjak előző éjjel, de ahogy Londonban, úgy Rió előtt is elsősorban a befektetett munkában bízom.

– Furcsa helyzet, hogy egy celeb is a te nevedet viseli. Jelentett ez valaha hátrányt neked?

– Csak annyiban, hogy olykor az emberek csak a nevet és a cikk címét olvassák el, azt már nem, hogy az esetleg nem is rólam szól. Tudom, hogy kiről van szó, de azt vallom, mindenki úgy boldogul az életben, ahogy tud. Én a sportot választottam, ebben szeretnék sikeres és ismert lenni.

– A többszörös úszó világbajnok Hosszú Katinka nemrég könyvet adott ki, hogy gondolataival, sikereivel, tapasztalataival így segítse a fiatalabb nemzedéket a siker felé vezető úton. Neked vannak ilyen terveid?

–  A fiatalabb nemzedéket szerintem jobban meg lehet fogni a személyes találkozókkal és az eredményekkel, mint könyvek olvasásával. Egyelőre a sportolói pályafutásom az első, jobb, ha rólam és az eredményeimről írnak, mintha én írnék magamról esetleg butaságokat. A távlati tervek között szerepel azért egy könyv megírása, de ez majd csak a riói olimpia után lehet esedékes.

Kapcsolódó cikkek