Hosszú Katinka, fotó: Facebook

Tokiói olimpia: Hosszú Katinka a legesélyesebb női úszók között

Tokiói olimpia: Hosszú Katinka a legesélyesebb női úszók között

Az úszással foglalkozó swimmingworldmagazine.com kísérletet tett arra, hogy összegyűjtse a nyári, tokiói olimpián legesélyesebb női versenyzőket; a 25 fős listára egyedüli magyarként Hosszú Katinka került fel.

A 19. helyre rangsorolt Hosszúval kapcsolatban a rangsor készítői megjegyezték, nem sikerült ugyan jól a 2020-as éve, a Nemzetközi Úszóligában (ISL) nem tudott kiemelkedő eredményt elérni, ezzel együtt is “ő az Iron Lady”, a világ egyik legjobb versenyzője.

Hozzátették, hatalmas meglepetés lenne, ha a 31 éves úszónő nem százszázalékos állapotban versenyezne majd a tokiói olimpián, ahol három számban, 400 és 200 méter vegyesen, valamint 100 méter háton címvédő.

A szubjektív listát, amelyet a készítők bevezetője szerint nem volt könnyű összeállítani, mivel az elmúlt évben nem rendeztek a koronavírus-járvány miatt komoly versenyeket, az amerikai Katie Ledecky vezeti, aki 800 méter gyorson sorozatban a harmadik olimpiai aranyát nyerheti, így az ausztrál Dawn Fraser (100 méter gyors), valamint Egerszegi Krisztina (200 méter hát) és az amerikai Michael Phelps (200 méter vegyes) után a negyedik lehet, aki ugyanabban a számban egymás után legalább háromszor győz.

A 25-ös listára ugyan nem került fel, de a cikk megemlíti az esélyesek között a 200 méter pillangón világbajnok Kapás Boglárkát is.

Kapcsolódó cikkek