Jakabos Zsuzsanna a nõi 400 méteres vegyesúszás elõfutamában a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 28-án, fotó: Kovács Tamás/MTI

Nemzetközi Úszóliga: elkezdődött a harmadik szezon

Nemzetközi Úszóliga: elkezdődött a harmadik szezon

Csütörtökön Nápolyban elkezdődött a Nemzetközi Úszóliga (ISL) harmadik idényének alapszakasza: a négy csapatot felvonultató első összecsapás felénél az első idényben győztes Energy Standard együttese vezet.
A 2019-es bajnok mellett az Aqua Centurions, a Toronto Titans és DC Trident csapatai vesznek részt a mostani eseményen.

A viadal honlapja szerint Szabó Szebasztián az Aqua Centurions színeiben a rövidpályás versenyen 50 méter gyorson második lett (21.41 másodperc), míg 100 méter pillangón hatodikként zárt (50.88). Jakabos Zsuzsanna a DC Tridentben 200 méter háton hatodikként (2:07.36), 200 méter vegyesen pedig negyedikként (2:10.22) csapott a célba. Az ISL idei alapszakaszában tíz csapatban szeptember 30-ig a tavalyi, budapesti eseményhez hasonlóan buborékrendszerben versenyeznek a legjobbak a nápolyi Felice Scandone uszodában. Egy eseményen négy együttes küzd egymás ellen.

Az alapszakaszt követően novemberben Eindhovenben bonyolítják le a rájátszást, december végén vagy január elején pedig a döntőt.

Kapcsolódó cikkek