MSZP: ijesztgető mumus-kormányzást folytat a Fidesz

MSZP: ijesztgető mumus-kormányzást folytat a Fidesz

Az ország valódi problémáinak megoldása helyett ijesztgető "mumus-kormányzást" folytat a Fidesz. Ezt hangoztatta hétfői online sajtótájékoztatóján az MSZP-Párbeszéd színeiben az ellenzéki előválasztáson a főváros X. és XVII. kerületében induló Lukoczki Károly.
Az ellenzéki politikus szerint a kormányoldal – most éppen Karácsony Gergely ellen alkalmazott – módszere egyszerre mutatja az utóbbi 11 év kormányzásának sikertelenségét, és azt, hogy kit tart a Fidesz Orbán Viktor legesélyesebb ellenzéki kihívójának.

Lukoczki Károly szerint nem a főpolgármester elleni kampányra volna szükség, hanem arra, hogy vezessenek be sávos adójóváírást a legkevesebbet keresők támogatására, hozzák vissza a nyugdíjak – infláció mellett a béremelkedést is figyelembe vevő – svájci indexálását, emeljék meg a nyugellátás minimum összegét, a mostani 27-ről pedig csökkentsék öt százalékra az alapvető, 18-ra az egyéb élelmiszerek áfáját. A lakhatási válság kezelésére Lukoczki Károly bérlakás-programot javasolt, de azt is fontosnak nevezte, hogy emeljék 100 ezer forintra az álláskeresési járadék minimum összegét, a juttatást pedig kilenc hónapon keresztül lehessen igénybe venni.

Kapcsolódó cikkek