LMP: alternatívát kell kínálni a fosszilis energiahordozókkal szemben

LMP: alternatívát kell kínálni a fosszilis energiahordozókkal szemben

Az LMP fontosnak tartja, hogy alternatívát kínáljon a fosszilis energiahordozókkal szemben, ezért indított zöld konzultációt, amelyben szó van a megújuló energiaforrások használatáról és az épületszigetelésről is. Ezt mondta keddi sajtótájékoztatóján Hohn Krisztina, az ellenzéki párt népjóléti és családügyi szakszóvivője.

Az egyik kérdés a “napelemadó” eltörlését érinti – ismertette a politikus, hozzátéve, 2015 óta sújtja termékdíj a napelemeket, több tízezer forinttal növelve egy-egy otthoni beruházás költségét annak ellenére, hogy a napelem több mint 95 százalékban újrahasznosítható, mérgező anyagot pedig egyáltalán nem tartalmaznak ezek az egységek.
Hohn Krisztina szerint a megújuló energiaforrások terjedése érdekében a napelemek árát inkább csökkenteni kellene.

Rámutatott arra is, sokan érezhetik magukat becsapva azután, hogy a kormány hétfőn bejelentette, felfüggeszti a napelempályázatok második körét.

Bírálta a nemzeti konzultációt, mondván, azzal a Fidesz bebizonyította, hogy nem kíván változtatni energiapolitikáján. Propagandakonzultációnak értékelte az akciót, amely csupán arra szolgál, hogy áthárítsa a felelősséget és amelynek a “kamukérdéseire” lehetetlen jó választ adni.

“Ezzel szemben az LMP zöld konzultációja valódi kérdéseket vet fel”

– jelentette ki.

Kapcsolódó cikkek