Ők a bölcsis politikusok

Ők a bölcsis politikusok

bölcsiBölcsődei gondozóként dolgozik egy héten keresztül két honanya és egy honatya, hogy kiderüljön számukra, milyen munka zajlik a gyerekek elsődleges szocializációs helyén, és ezért milyen fizetést kapnak az ott dolgozók.

A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének honlapján az olvasható, két országgyűlési képviselő, Bábi Gabriella (Fidesz) és Ertsey Katalin (LMP) és a kormánypárti Vörösmarty Attila honatya, a kecskeméti képviselő-testület tagja egy héten keresztül bölcsődékben dolgozik teljes munkaidőben.

Bábi Gabriella

Bábi Gabriella

A politikusok a közalkalmazotti bértábla rájuk vonatkoztatható fizetéséből lesznek kénytelenek vinni háztartásukat, fizetni a rezsijüket, a közlekedést és bármely más, felvetődő költségüket.

Vörösmarty Attila

Vörösmarty Attila

Hétfőn mindhárom képviselő megkapja a hétre érvényes munkaszerződését és jelenléti ívét. Az első nap még mindhárman a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődében ismerkednek a szakma rejtelmeivel.

Ertsey Katalin

Ertsey Katalin

Keddtől Bábi Gabriella Gödön egy lakótelepi bölcsődében, Ertsey Katalin a VIII. kerületben, Vörösmarty Attila pedig Kecskemét városi bölcsődéjében dolgozik.

Kapcsolódó cikkek