Ők támogatják Vágó Gábor népszavazását

Ők támogatják Vágó Gábor népszavazását

Hadházy ÁkosHadházy Ákos, az LMP társelnöke elterelő hadműveletnek tartja a kormánypártok állásfoglalását, amely szerint támogatnának egy olyan törvényt, amely tizenkét évre növelné a korrupciós bűncselekmények elévülési idejét. 

A témával kapcsolatban Vágó Gábor korábbi LMP-s politikus kezdeményezett népszavazást, és el is indította az ahhoz szükséges aláírásgyűjtést, amelyhez az LMP is csatlakozott. Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának fideszes elnöke vasárnap bejelentette: a Fidesz is indokoltnak tartja az elévülési idő meghosszabbítását, így annak törvénybe foglalásához nincs szükség népszavazásra. 

Hadházy Ákos hétfői budapesti sajtótájékoztatóján közölte, továbbra is támogatják a Vágó Gábor által kezdeményezett ügyet, és egyeztetni fognak a korábbi LMP-s képviselővel arról, gyűjtsék-e az aláírásokat. Szerinte a Fidesz csak azért állt az ügy mellé, hogy a következő hetek ne a korrupcióról szóljanak. 

Hozzátette, ha a kormánypártok tenni akarnak a korrupció ellen, támogassák pártja korrupcióellenes javaslatát. Kifejtette: ismét beterjesztik csomagjukat, amely lehetővé tenné a fellebbezést a bírósági beadványok ügyészi elutasítása ellen, a betekintést az állami vállalatok szerződéseibe, de azt is, hogy bűncselekményként kezeljék, ha egy állami alkalmazott offshore céggel szerződik. Ugyancsak tiltanák a kormánypropagandát, felülvizsgálatot biztosítanának az ügyészség munkája felett, és kötelező vagyonosodási vizsgálat alá vonnák a politikusokat – mondta Hadházy Ákos.

Kapcsolódó cikkek