Kanász-Nagy Máté, forrás: LMP

Kanász-Nagy Máté: a kormány továbbra is felkészületlen

Kanász-Nagy Máté: a kormány továbbra is felkészületlen

Az LMP társelnöke szerint, ahogy az elmúlt egy évben, úgy továbbra is felkészületlen a kormány a koronavírus-járvány és az azt övező válság kezelésében. Kanász-Nagy Máté szerint teljes körű bértámogatásra, a megfertőződötteknek százszázalékos táppénzre, valamint az álláskeresési járadék időtartamának növelésére lenne szükség.

Kanász-Nagy Máté pénteki, online sajtótájékoztatóján kijelentette, bár Orbán Viktor miniszterelnök “ismét jót viccelődött a rádióban”, Brüsszellel és az ellenzékkel is foglalkozott, csak arról nem beszélt, hogyan fog ez az ország hétfőtől működni.

A kabinet felkészületlenségét mutatja szerinte, hogy továbbra sem sikerült megfelelően kifejleszteni a kontaktkutatást vagy a tesztelés rendszerét, holott ezeknek szerinte óriási jelentőségük van a járvány megfékezésében.

Az adatbázisok összeállítása sem járt sikerrel – folytatta -, “össze-vissza küldözgettek mindenféle SMS-t” az oltásról. A bölcsődék miért maradnak nyitva? – tette fel a kérdést, majd üzent is a miniszterelnöknek,

a bértámogatások kiosztását ne csinálják ugyanúgy, ahogy a szállodásoknál vagy az éttermeseknél, mert esetükben “nagyon rosszul csinálták”.

Kapcsolódó cikkek