Kanász-Nagy Máté: a kormány leszámol az önkormányzatokkal

Kanász-Nagy Máté: a kormány leszámol az önkormányzatokkal

A kormány bosszúhadjáratot indított az önkormányzatok ellen, az iparűzési adó megfelezése ugyanis nem segítség a vállalkozásoknak, hanem "végső leszámolás" az önkormányzatokkal. Ezt mondta a párt társelnöke vasárnap a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.

Kanász-Nagy Máté “ócska fideszes trükknek” nevezte az iparűzési adó felének elengedését, mivel az szerinte nem jelenet érdemi segítséget a koronavírus-járvány miatt bevételeiket elvesztő kis- és középvállalkozásoknak, de gyakorlatilag az önkormányzatiság végét jelentheti.

“A települések forrásainak elvételével ugyanis olyan, az emberek életét közvetlenül segítő szolgáltatások szűnhetnek meg, mint a bölcsődék és óvodák, valamint a közúthálózat fenntartása, a közösségi közlekedés szervezése, illetve a zöldfelületek fejlesztése”

– fejtette ki az ellenzéki politikus.

Kiemelte, érdemi segítséget az jelentene, ha a kormány a “korábban 100 milliárdokkal teletömött haveri zsebek körül” kutakodna és azokból finanszírozná a válságkezelést. Kanász-Nagy Máté az LMP követelései között említette a stadion- és szállodaépítések leállítását, valamint a teljes bértámogatás és táppénz bevezetését és az álláskeresési járadék kiterjesztését, szerintük ugyanis ezek a lépések jelentenék a valódi válságkezelést.

Kapcsolódó cikkek