Kanász-Nagy Máté, forrás: LMP

Itt a zöld párt legújabb ígérete

Itt a zöld párt legújabb ígérete

Az LMP kormányra kerülése esetén évente 300 milliárd forinttal támogatná a lakóépületek energetikai szigetelését, amivel 150 ezer háztartást lehetne felújítani egy év alatt. Ezt mondta az ellenzéki párt társelnöke szombaton a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.
Kanász-Nagy Máté hangsúlyozta, mindez nem csak több tízezer munkahelyet hozna létre, hanem gazdasági, klímavédelmi és egészségmegőrzési célokat is szolgálna.

Kiemelte, Magyarország sereghajtó a lakóépületek szigetelése területén, ami különösen nagy probléma az “elszabadult energiaárak” idején. Egy “mély felújítással” ugyanis 80-90 százalékos energiamegtakarítás érhető el a lakóházaknál, ami hosszú távon biztosíthatná a magyar családok rezsicsökkentését, miközben jelentősen mérsékelné a környezet- és légszennyezettséget is – fejtette ki Kanász-Nagy Máté.

Az LMP társelnöke aláhúzta, a légszennyezettség egyik legfőbb oka a lakossági tüzelés, a légszennyezés következtében pedig évente mintegy tizenötezren vesztik életüket Magyarországon.

Kapcsolódó cikkek