Kanász-Nagy Máté, forrás: LMP

Kanász-Nagy Máté: mindig fel kell tenni a kérdést, mit kíván a magyar nemzet

Kanász-Nagy Máté: mindig fel kell tenni a kérdést, mit kíván a magyar nemzet

Az 1848-as forradalom és szabadságharc üzenete, hogy mindig fel kell tenni a kérdést: mit kíván a magyar nemzet?. Ezt mondta március 15-én az LMP társelnöke. Kanász-Nagy Máté kijelentette, hogy az ellenzéki pártok feladata, hogy ha jövőre megnyerik a választásokat, olyan rendszert építsenek, ahol a 173 évvel ezelőtti követelések is megvalósulnak.

A társelnök a párt frakcióvezető-helyettesével, Csárdi Antallal látogatott el a nemzeti ünnepen Landerer és Heckenast nyomdájának egykori helyszínéhez, megemlékezésüket online lehetett követni.

“A sajtó szabadsága még ma is csak vízió Magyarországon”

– mondta Csárdi Antal.

A két ellenzéki politikus szabad és sokszínű sajtót szorgalmazott, valamint közös teherviselést, ahol nem a kevesek kapják a támogatást a sokak helyett.

“El fogjuk törölni az úrbéri viszonyokat”

– folytatta Kanász-Nagy Máté -, vagyis nem a haverok kapják az uniós forrásokat, hanem a magyar családok és vállalkozások. Törvény előtti egyenlőséget szorgalmaztak polgári és vallási tekintetben is, ahol

“nem az állam vagy egy miniszter mondja meg, melyik család fogadhat örökbe”.

Azt is ígérték: a magyar parlament valóban a viták és az érdekérvényesítés színhelye lesz, ahol nem lehet elhallgattatni az ellenzéki véleményeket.

Kapcsolódó cikkek