Kanász-Nagy Máté, forrás: LMP

Kanász-Nagy Máté: az épületenergetikai program valódi rezsicsökkentést jelent

Kanász-Nagy Máté: az épületenergetikai program valódi rezsicsökkentést jelent

Az LMP társelnöke szerint végre kell hajtani az Európai Unió részéről is maximálisan támogatott épületenergetikai programot, mert az egy valódi és fenntartható rezsicsökkentést jelent.

A politikus keddi, online sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, ahogy egyre hidegebb van, egyre többek számára jelent problémát, hogy kifűtsék az otthonukat. Kanász-Nagy Máté kijelentette, meg kell állítani az energiapazarlást, azt, hogy “az orosz gázzal a magyar utcákat fűtjük”.

“Az épületek energetikai korszerűsítésével mindenki jól járna, talán csak a Paks 2 lobbistái és az atomerőmű-beruházás támogatói nem”

– fogalmazott, majd hangsúlyozta, pártjuk az atomerőmű bővítésére szánt összeget a megújuló energiaforrások támogatására és az épületenergetikai korszerűsítési programra költené.

“Az LMP úgynevezett Zöld Garancia programja évi háromszáz milliárd forintból minden esztendőben százezer lakást korszerűsítene”

– hívta fel a figyelmet.

A politikus azt állította, hogy aki egy jól szigetelt lakásban él, annak az energiafelhasználása akár nyolcvan százalékkal is csökkenhet.

“A fűtési mód megújítása és a lakásszigetelések miatt csökken a károsanyagkibocsátás és az energiapazarlás”

– szögezte le Kanász-Nagy Máté. Ha ilyen programok indulnak, akkor azokkal évente több tízezer munkahelyet lehetne létrehozni – közölte.

Kapcsolódó cikkek