Kanász-Nagy Máté, forrás: LMP

Kanász-Nagy Máté: Orbán Viktor bővítse országossá a fővárosi szűrőprogramot

Kanász-Nagy Máté: Orbán Viktor bővítse országossá a fővárosi szűrőprogramot

Az LMP arra szólította fel a miniszterelnököt, hogy "vegyen példát Karácsony Gergelyről" és bővítse országossá a főpolgármester koronavírus elleni védettséget kimutató budapesti antitestszintszűrő programját.

Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke szombaton online sajtótájékoztatón közölte: egyben arra szólítják fel a kormányt, hogy “a választópolgárokat dilettánsnak néző”, újabb nemzeti “álkonzultációt” népszerűsítő plakátkampány helyett tegyen lépéseket az átoltottság bővítésére. Ugyanis miközben a koronavírus-járvány negyedik hulláma fenyeget, még mindig csaknem 2,5 millió felnőtt nem kapott oltást.

Az ellenzéki politikus kiemelte, a koronavírus-járvány várható negyedik hullámára a kormánynak fel kellene készítenie az országot, mert az eddig meghozott intézkedések szerintük nem elégségesek.

Kanász-Nagy Máté ellenzéki sikernek nevezte, hogy a miniszterelnök bejelentette: elérhetővé válik a harmadik oltás.
Az LMP szerint a kormány elhanyagolta a járvány nyomán keletkező szociális válság kezelését is, vagyis tartozik a magyar vállalkozóknak, munkavállalóknak és álláskeresőknek. A párt társelnöke hozzátette, mivel Orbán Viktor nem hajlandó ennek a tartozásnak a kifizetésére, az ellenzék fogja megvalósítani Karácsony Gergely jóvátételi programját, és oda fogják adni a magyar családoknak, vállalkozóknak és álláskeresőknek azokat a juttatásokat, amelyeket nem kaptak meg az elmúlt bő másfél évben.

Kapcsolódó cikkek