Harangozó Tamás

Harangozó Tamás: törvényben rendezzék a hivatásosok bérét

Harangozó Tamás: törvényben rendezzék a hivatásosok bérét

A rendvédelmi feladatokat ellátó hivatásos állomány béremelésének törvényi rendezését kérte a kormánytól az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Harangozó Tamás közölte, a kormánypártok még ősszel ígérték meg a béremelés törvénybe iktatását, de ez nem történt meg. Azt kérik a kormánytól, hogy a tavaszi ülésszak egyik első törvényjavaslata legyen a hivatásosok alapilletményének emelése – tette hozzá.

Elmondta, ha a kormány valóban kiszámítható rendvédelmi életpályát akar, akkor annak nem lehet eszköze “az össze-vissza adogatott”, vagy nem adogatott juttatás.

“A kiszámítható életpálya törvényben garantált juttatásokon alapul”

– hangsúlyozta.

Harangozó Tamás arra is felszólította a kormányt, hogy szintén törvényben garantálja a rendvédelmi igazgatási szolgálati viszonyban dolgozók béremelését. Esetükben tavaly 10 százalékos, majd nemrég 5 százalékos béremelést jelentettek be, de egyik sem valósult meg – közölte.

Árok Kornél volt szakszervezeti vezető szerint a hivatásosok méltán várnák el a Belügyminisztériumtól, hogy ne “lovagregényeket” meséljenek az állománynak, hanem a konkrét problémákkal és azok megoldásaival foglalkozzanak. Hozzátette: az ígért emelésekből nem lett semmi, mert nem készültek el a vonatkozó belügyminisztériumi rendeletek. Harangozó Tamás kérdésre válaszolva elmondta, jelen formájában elfogadhatatlannak tartja az új Nemzeti alaptantervet (Nat). Ha a kormány nem hajlandó érdemi párbeszédet folytatni arról a pedagógusokkal, a szülőkkel, akkor minden törvényes eszközzel, de legkeményebben fel kell lépni a bevezetése ellen – tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek