Varga Judit igazságügyi miniszter, fotó: kormany.hu

Varga Judit: a hazai ellenzék kottájából játszanak Brüsszelben

Varga Judit: a hazai ellenzék kottájából játszanak Brüsszelben

A Magyarország elleni brüsszeli támadások mögött a hazai ellenzék áll, az ő "kottájukból játszanak". Ezt mondta az igazságügyi miniszter csütörtökön a Kossuth rádió, Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Varga Judit elmondta, ez volt a jellemző a jogállamisági eljárásnál és a tavaszi támadásoknál is, amikor bár minden európai ország a koronavírus-járvány kezelésével volt elfoglalva, a magyar kormányt soha nem látott nemzetközi “össztűz” alá vették.

“Donáth Annának, a Momentum EP-képviselőjének kiszivárgott videójából is az derült ki, hogy maguk az ellenzéki politikusok is tisztában voltak azzal, ezek álhírek, mégis képesek voltak ezeket a külföldiek szájába adni.”

– hívta fel a figyelmet a miniszter,

Hangsúlyozta, a kormány jogilag aggályosnak tartja, hogy a jogállamisági jelentésről az uniós minisztereknek kellett vitatkozniuk, hiszen ehhez sem Magyarország, sem pedig Lengyelország nem járult hozzá, vagyis nem volt meg a tagállamok egyhangú akarata. A támadások ellen Varga Judit szerint a nyilvánosság a legjobb fegyver, hiszen el kell mondani a közvéleménynek, hogy nyílt nyomásgyakorlás zajlik, és egyértelműen kimutatható a kettős mérce a különböző jelentésekben. Példának azt hozta, hogy miközben a korrupció egy kiemelt téma, elfelejtenek arról beszéni, hogy egy sor országban hatalmas botrányok voltak a pénzmosás miatt, és erről is hallgat a jogállamisági jelentés.

Kapcsolódó cikkek