Varga Judit igazságügyi miniszter, fotó: kormany.hu

Varga Judit: eljött az ideje a bocsánatkérésnek

Varga Judit: eljött az ideje a bocsánatkérésnek

Eljött az ideje a bocsánatkérésnek, nemcsak az európai politikusok, de a magyar ellenzék részéről is. Így fogalmazott az igazságügyi miniszter az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.
Varga Judit emlékeztetett arra, hogy a járvánnyal kapcsolatos magyar intézkedések Vera Jurova uniós biztos szerint is összhangban állnak az uniós joggal.

Közölte, minden uniós tagállam veszélyhelyzetet hirdetett és elkezdte a koronavírus elleni védekezést. Ezt tette Magyarország, és ennek a védekezésnek a lehetőségét teremtette meg az a törvény, amit aztán megtámadott a magyar ellenzék, és az “ő kottájukból játszva” külföldi politikusok is, erős liberális médiatámogatással. Most Vera Jurova beismerte, hogy az uniós joggal összhangban áll a sokat támadott magyar törvény.

“Végre valaki nyíltan bevallotta, hogy nem tudták bizonyítani bűnösségünket”

– fogalmazott a miniszter.

“Ezúttal is azokat a régi mintákat követték, amelyeket a 7-es cikkely szerinti jogállamisági eljárásokban, aztán amikor minden egyes álhírt cáfoltunk, akkor meg arról beszéltek: jó, jó, de az összkép akkor is nagyon rossz”

– jegyezte meg Varga Judit.

Hozzátette, a tagállamok többsége állampolgárai életét védi és a pragmatikus együttműködésben érdekelt, csak néhány politikus volt azzal elfoglalva, hogy ilyen ellenségképpel politikai tőkét kovácsoljon, ez taktikai húzás lehetett a részükről.

Kapcsolódó cikkek