Varga Judit igazságügyi miniszter, fotó: kormany.hu

Varga Judit: továbbra is elvárjuk a bocsánatkérést

Varga Judit: továbbra is elvárjuk a bocsánatkérést

Továbbra is elvárjuk a bocsánatkérést azoktól, akik hetek óta alaptalanul vádolnak minket és rosszindulatú álhíreket terjesztenek. Ezt írta az igazságügyi miniszter kedden a Facebook-oldalán.

Varga Judit közölte, kedden levelet írt Vera Jourovának, az Európai Bizottság (EB) alelnökének, amelyben így fogalmazott:

“elismerésemet fejeztem ki, hogy a balliberális politikusoktól és újságíróktól jövő össztűz ellenére tárgyilagos maradt és pusztán jogi szempontok alapján értékelte a magyar koronavírus-törvényt és megerősítette, hogy az nem sért uniós jogot”.

A koronavírus-járványra utalva a tárcavezető úgy folytatta: méltatlannak tartja, hogy a magyar kormányt heteken keresztül “példátlan, koordinált politikai támadások” érték a 21. századi Európa történetének legsúlyosabb válsága idején.

“Továbbra is elvárjuk a bocsánatkérést azoktól, akik hetek óta alaptalanul vádolnak minket és rosszindulatú álhíreket terjesztenek, melyekkel szándékosan rombolják Magyarország hírnevét és megsértik a magyar embereket!”

– írta.

Varga Judit bejegyzése szerint a levél mellé ismét elküldték az EB számára azt a frissített táblázatot, amelyben a többi tagállam segítségével összehasonlítják a különböző EU-s országok válsághelyzeti intézkedéseinek jogi alapjait.

“Reméljük, ezzel elősegítjük, hogy az alaptalan vádaskodás helyét a konstruktív párbeszéd vegye át az unióban”

– hangsúlyozta a miniszter.

Varga Judit emlékeztetett, a bizottság korábban azt ígérte, hogy hamarosan minden tagállamban vizsgálni fogja az intézkedéseket,

“eddig azonban erről semmi hírt nem kaptunk. Mi elvégeztük a házi feladatunkat, most a bizottságon a sor!”

– közölte.

Érthetetlennek nevezte, hogy az Európai Parlament a jövő héten megint a magyar szabályozásról akar vitatkozni.

“Most a vírus elleni küzdelemnek van itt az ideje, nem az önös politikai haszonszerzésnek!”

Kapcsolódó cikkek