Új kulturális élmények várják a kibertérben

Új kulturális élmények várják a kibertérben

Múzeumi, színházi és zenei produkciók várják az érdeklődőket online formában a héten, a programokban részt vesz a Ludwig Múzeum, a budapesti Szlovák Intézet, a Veres 1 Színház, az Orlai Produkciós Iroda, a CityRocks Hungary és a Nyíregyházi Állatpark. Ezt közölték a szervezők kedden.

Online programokkal jelentkezik a Ludwig Múzeum a rendkívüli helyzetben. Exkluzív interjú jelent meg a múzeum karanténhíradójában Petra Maitz képzőművésszel a “Lassú élet. Radikális hétköznapok” című kiállításhoz kapcsolódóan, a mius X Attaray Visual zenekar tagjai pedig szombaton jelentkeznek a Facebookon.

“A munka ünnepén született Készman József írása az idén 97 éves festőről, Reigl Juditról. A tartalom olyan művekből összeállított sorozat, amelyek hol közvetlenül, hol áttételesen kapcsolódnak a mindenkit érintő, sajátos karantén-élethelyzethez”

– olvasható a közleményben.

A budapesti Szlovák Intézet tevékenységét az online térbe helyezte át, az intézet hivatalos Instagram és Facebook-oldalai nap mint nap különféle változatos tartalmakat szolgáltatnak követőik számára. Ezen a hétvégén indítják útjára új, online koncertsorozatukat, amelynek első előadója az elismert szlovák vonósnégyes, a pozsonyi Mucha Quartet.

“A művészek előadásában világhírű szerzők komolyzenei művei csendülnek fel. Live stream koncertjük vasárnap a budapesti Szlovák Intézet Facebook-oldalán keresztül hallható”

– írja a közlemény.

Jeff Baron színdarabja, s Szép jó estét MR. Green! szombat este tekinthető meg a Veres 1 Színház hivatalos Facebook-oldalán, miután a rendező beleegyezett, hogy levetítsék Székhelyi József és Pál Tamás előadását a közösségi oldalon. A felvétel 2018 augusztusában Veresegyházon, a Mézesvölgyi Nyár előadásán készült.

Jeff Baron darabja humanista remeklés szeretetről, magányról, és a kirekesztés tarthatatlanságáról, ahogy az alcíme meséli: tolerancia két részben, klezmerrel.

Új formában, további történetekkel folytatódik az Orlai Produkciós Iroda Élet.Történetek.hu sorozata. Lengyel Nagy Anna történeteit Hernádi Judit, Járó Zsuzsa, Molnár Piroska, Ötvös András és Ullmann Mónika tolmácsolásában láthatják az érdeklődők. A közönség a következő hetekben az Orlai Produkciós Iroda YouTube-csatornáján tekintheti meg a premiereket, amelyeknek időpontja szerdánként 19 óra, a videókat szombat este 20 óráig tekinthetik meg az érdeklődők.

illusztráció

A CityRocks Hungary és Dunaújváros önkormányzata a járványhelyzetre való tekintettel úgy döntött, hogy a július 25-re tervezett zenés flashmobot elhalasztják. A szervezők közösségi oldalukon azt írták, hogy a program elmaradása nem törlést, hanem halasztást jelent, amennyiben kedvezőbbek lesznek a körülmények, jövő tavasszal bepótolják a rendezvényt.

A 2021-es rendezvényre a jelentkezés folytatódik.

A Nyíregyházi Állatpark péntektől fogad újra látogatókat, a belépőjegyeket személyesen és kedvezményesen online is meg lehet váltani. A 35 hektáros látványosság felkeresésekor kötelező a legalább másfél méter védőtávolság betartása, zárt térben pedig maszk viselését ajánlja az intézmény. Bár a park szabadon látogatható, az állatbemutatókat egyelőre nem tartják meg.

Kapcsolódó cikkek