Varga Judit igazságügyi miniszter, fotó: kormany.hu

Varga Judit: a szociális Európa magyarul család, munkahelyteremtés, innováció

Varga Judit: a szociális Európa magyarul család, munkahelyteremtés, innováció

A szociális Európa magyarul család, munkahelyteremtés, innováció. Erről írt az igazságügyi miniszter pénteken Facebook-oldalán.

A miniszter közölte, erről beszélt Portugália egyik legnagyobb kereskedelmi csatornájának, a TVI Portugalnak.

“Az interjúban többek közt érintettük a portugál elnökség eddigi eredményeit és az előttünk álló további feladatokat. Örvendetes, hogy hosszú idő után újra személyesen találkozhatnak az EU-tagállamok képviselői, amely minden bizonnyal új impulzusokat ad a tárgyalásoknak”

– fogalmazott bejegyzésében Varga Judit, majd hozzátette, szóba kerültek a magyar-portugál kétoldalú kapcsolatok is.

“Ezzel kapcsolatban elmondtam, hogy noha országaink földrajzilag Európa különböző pólusain helyezkednek el, a pozitív hangvételű, kölcsönös tisztelet talaján álló párbeszéd révén egyre több kérdésben tudunk közös szempontokat feltárni”

– írta.

Az interjúban összegezték Magyarország koronavírus elleni védekezését és annak sikerességét.

“A magyar kormány időben felismerte a keleti vakcinák hatékonyságát, amelyek mind hozzájárultak ahhoz, hogy hazánk átoltottság terén az első legyen az Európai Unióban”

– írta Varga Judit.

Az uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek a portugáliai Portóban pénteken kezdődő, kétnapos, nem hivatalos találkozója középpontjában a szociálpolitika, a koronavírus okozta járványhelyzet, illetve a pandémia visszaszorítását célzó intézkedések áttekintése szerepel. Az első napra tervezett szociális csúcstalálkozón az uniós tagországok vezetői konferenciát tartanak az európai szociálpolitikai menetrend meghatározásának céljával.

Kapcsolódó cikkek